Sonntag, 25. Mai 2008

ΜΑ ΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ;

Πριν πολυν καιρο ειχε πει ενα παλικαρι - ωρα του καλη - την εξης σωστη κουβεντα: - "Καθεσαι σε ενα μαγαζι - μπαρακι, καφετερια, οτιδηποτε - και διπλα σου καθονται μερικες κοπελες, που σου φαινονται οχι μονο εμφανισιμες αλλα και ενδιαφερουσες ως ανθρωποι. Αν πας να τους μιλησεις, θα σε πουν ανωμαλο και ενοχλητικο που παρεμβαινεις στην συζητηση τους. Αν δεν ασχοληθεις μαζι τους, θα πρεπει να ακους το υπολοιπο της ωρας ατακες του τυπου "δεν υπαρχουν πλεον ανδρες" κ.α. παρομοια. Τελικα τι θελουν; Ξερουν;"

Ο νεαρος που εθιξε το θεμα αυτο, ειχε την αποψη, οτι οι γυναικες δεν ξερουν τι θελουν. Ο Ταλας δεν ειναι τοσο σιγουρος για αυτο. Λαμβανομενου υποψιν του ρητου "αβυσσος η ψυχη της γυναικας", εχει την εντυπωση, οτι οι περισσοτερες τουλαχιστον γυναικες μπλοφαρουν και δουλευουν τους ανδρες ψιλο γαζι.

Οι γυναικες βεβαια που θα διαβασουν αυτο το κειμενο, θα κανουν αμεσως αντιλογο: "Μα οι ανδρες;" Ναι αγαπες μου, πολλοι ανδρες ειναι καθαρματα, αλλα στο εν λογω κειμενο ο Ταλας θα ασχοληθει με εσας τις γυναικες. Ολο αυτο το θεατρο που παιζετε, το δηθεν, το ετσι, το αλλιως, του σπανε τα νευρα. Ειδικα οσον αφορα τα κριτηρια που θετετε για επιλογη συντροφου: Δινετε την εντυπωση οτι ειστε ακομη κοριτσακια και περιμενετε τον πριγκιπα με το ασπρο αλογο! Προσπαθειτε να επιλεξετε συντροφο λες και παραγγελνετε πιτσα! Ουτε καν κατ´εικοναν και ομοιωσην σας παραγγελνετε, παρα κατα φαντασιαν. Εχετε πλασει στα μυαλα σας μια εικονα ενος υπερανδρα, υβριδικη απορροια οσον σας ελεγαν οι μαναδες και οι φιλεναδες σας! Και επειδη αρνειστε να συμβιβαστειτε με την πραγματικοτητα και να την αποδεχθητε, οτι δεν ταιριαζει με το πλασμα της φαντασιας σας, απορριπτεται!

Απο την μια λετε, οτι δεν ενδιαφερεστε για την εμφανιση του ανδρα και απο την αλλην σας τρεχουν τα σαλια, μολις δειτε καναν παιδαρα και ψαχνετε στις ανδρικες ντουλαπες για να ελενξετε εσωρουχα και πουκαμισα! Σας πεταγονται τα ματια εξω με το που θα δειτε γυμνασμενους κοιλιακους και δικεφαλους, αλλα αν σας πλησιασει κανας μποντιμπιλντερας, λετε οτι φοβαστε τους γυμνασμενους ανδρες! Λετε οτι δεν σας ενδιαφερουν τα λουσα, αλλα κανετε τα παντα για να βγειτε ραντεβου με γονους πλουσιων οικογενειων, διευθυντες επιχειρησεων και γενικως ιδιοκτητες μοντερνων και πανακριβων αυτοκινητων! Λετε οτι σας αρεσει η παρεα μορφωμενων ανδρων με ευαισθησιες, που αγαπουν τα παιδια κτλ. - αλλα κυκλοφορειτε με κατι δηθεν αρρενωπους αληταμπουρες που λενε αρλουμπες και παριστανουν τα "bad boys"! Στα ερωτικα, μας καμωνεστε ολες τις αγιες και τις σοβαροφανεις, αλλα δεν εχετε αφησει one night stands που να μην εχετε κανει, και περιεργους τυπους, με τους οποιους να μην εχετε ξαπλωσει - μονο και μονο για να μην τους θυμαστε την επομενη μερα!

Οσο για αυτες τις παραλογες απαιτησεις σας, του τυπου: "Ο ιδανικος ανδρας για μενα πρεπει να ειναι μελαχρινος, αρεννωπος, αθλητικος, μορφωμενος, με χιουμορ, να με καταλαβαινει, να ειναι οικονομικα ανεξαρτητος" κτλ. - πραγματικα πιστευετε οτι υπαρχει ανθρωπος που να τα συνδυαζει ολα αυτα; Αυτος ειναι "Frankenstein", δεν ειναι κοινος θνητος! Και αν γνωρισετε καποιον δηλαδη που ειναι χιουμοριστας, με φαρδιους ωμους, αλλα δεν ειναι μελαχρινος, τι θα κανετε; Θα καταστρεψετε μια σχεση, επειδη ο κυριος δεν ειναι οπως ακριβως τον φανταζεστε; Επειδη δεν οδηγει κοκκινη Ferrari cabrio, αλλα VW Beattle; Επειδη δεν ειναι στελεχος πολυεθνικης, αλλα φιλολογος;

Απο την αλλη μερια, εσεις που εχετε αυτες τις απαιτησεις ποιες ειστε; Εσεις που θελετε εμφανισιμους και καλογυμνασμενους ανδρες, εχετε κοιταχτει ποτε σας στον καθρεπτη; Εσεις που θελετε πλουσιους και καλοβολεμενους, εχετε ποτε εργαστει η´τα θελετε ολα στο χερι; Εσεις που θελετε ακαδημαικους, εχετε τουλαχιστον βασικες γνωσεις;

Οταν ο Κριστιαν Καρεμπε επαιζε ποδοσφαιρο σε ελληνικη ομαδα, ειχε βγει σε καποιο ρεπορταζ καποιος "αχαρακτηριστος" και τον εβριζε: "Τι του βρηκε αυτουνου η διμετρη κουκλαρα η Αντριαννα και τον παντρευτηκε" κτλ. Και αυτος που τα ελεγε αυτα, ηταν ενας κοντοχοντρος εξηνταρης με καραφλα και σαπια δοντια, που βρωμοκοπουσε! Δεν ειναι δυνατον επομενως, η καθε ασχημουλα, κοντουλα, χονδρουλα κτλ. να εχει αξιωσεις να τα φτιαξει με τον πανεμορφο και πανυψιλο τυπο που ονειρευεται. Ουτε καποια που τεμπελιαζει και ασχολειται με τα μανεκεν, να εχει την αξιωση να της κανει τα χατηρια ο λεφτας, στον οποιον την πεφτει (: Εδω ο μεγας "σωβινιστης" Al Bundy παρακινει διαρκως την γυναικα του να σηκωθει απο τον καναπε και να συμβαλει οικονομικα στο οικογενειακο εισοδημα). Λιγη αυτοκριτικη δεν βλαπτει. Και ως κατακλειδα των ανωτερω παραδειγματων - για να μην επαναλαμβανονται - να γινονται και συμβιβασμοι στη ζωη.

Αγαπητες γυναικες, οι σχεσεις ανδρων και γυναικων εχουν τον φαυλο τους κυκλο. Αλλα να ξερετε οτι, ουτε δυο καρουζια χωρουν σε μια μασχαλη, ουτε δυο ποδια σε ενα παπουτσι. Πολυ περισσοτερο δε, δεν μπορειτε να εχετε και την πιτα ολοκληρη και τον σκυλο χορτατο. Μην εχετε πολυ μεγαλη ιδεα για τον εαυτο σας, μην εχετε παραλογες απαιτησεις απο τους συντροφους σας και μην προσπαθειτε να τους αλλαξετε, επειδη καποιοι στην τηλεοραση πετανε μπαρουφες στο στυλ: "Τριχωτο στερνο ειναι no go, ο ανδρας επιτρεπεται μονο 10´ να ειναι στο μπανιο" κτλ. Κανεις δεν ειναι τελειος, ουτε το ομορφοτερο μοντελο, ουτε ο πιο εξυπνος επιστημονας, ουτε ο πιο πλουσιος ανθρωπος, ουτε ο πιο πολυβραβευμενος αθλητης. Κοψτε τους θεατρινισμους και τις μπλοφες, μαθετε να ειστε ειλικρινεις (δεν ειναι ολοι οι ανδρες κοροιδα. Πολλοι καταλαβαινουν, αν πατε να τους εκμεταλλευτειτε) και οχι επιπολαιες, καντε και συμβιβασμους στη ζωη. Και αν καποτε τυχει να θελησει να σας γνωρισει και καποιος, ο οποιος εμφανισιακα τουλαχιστον, δεν ανταποκρινεται στο προτυπο ανδρα που ονειρευεστε, αφιερωστε λιγο απο τον χρονο σας, για να τον γνωρισετε. Που ξερετε, μπορει να ειναι ο ιδανικος συντροφος για εσας...

Keine Kommentare: