Montag, 20. Oktober 2008

ΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ.

Ο Ταλας τα εχει παρει στο κρανιο. Με την Βεροια. Τους κατοικους της. Τους δικαστες, τους εισαγγελεις, τους δικηγορους, τους αστυνομικους, τους δημοσιογραφους. Και φυσικα με τα 5 αυτα σκατοπαιδα που εδωσαν ισαριθμες εκδοχες για το που βρισκεται ο Αλεξ!

Ο Αλεξ ηταν ενα παιδακι διαφορετικο απο τα αλλα. Του αρεσε η μουσικη. Επαιζε πιανο. Το βραδακι της 3ης Φεβρουαριου 2006 εξαφανιζεται απο προσωπου γης. Κανενας δεν τον ειδε, κανενας δεν γνωριζει. Πτωμα δεν υπαρχει. Καποιοι ειπαν αργοτερα, οτι ηταν 5 παιδια που τον ενοχλουσαν και τον κυνηγουσαν στην Βεροια. Προφανως επειδη δεν ηταν σαν κι αυτους. Αυτα τα 5 παιδια ειπαν και συνεχιζουν να λενε 5 διαφορετικα πραγματα. Οι καταθεσεις τους αντιφασκουν και αλληλοαναιρουνται. Υπεδειξαν 5 διαφορετικα σημεια για το που μπορει να βρισκεται το πτωμα του Αλεξ. Δεν βρεθηκε τιποτε. Καποιες αλλες καταθεσεις μιλουν για κυκλωμα παιδεραστιας η´και δουλεμποριου, στο οποιο ειναι αναμειγμενοι και προυχοντες της περιοχης. Καποιοι αλλοι λενε οτι ειδαν τον Αλεξ να επιβιβαζεται σε πανακριβο αυτοκινητο. Κανενας ομως δεν εφερε αποδειξεις, ουτε ανεφερε ονοματα.

Τραγικη φιγουρα η μητερα του Αλεξ, Νατελα. Μην ξεροντας ποιους να πιστεψει, μην εχοντας στηριγμα στον πονο της (ο Αλεξ ηταν το μοναδικο της παιδι) αφεθηκε βορα στα αδηφαγα σαγονια των Μ.Μ.Ε. που την διεσυραν, προκειμενου να ανεβασουν λιγο τα νουμερα τους. Ο Ταλας θυμαται ακομη τις σκηνες με την Νατελα να περιφερεται σαν φαντασμα στην Βεροια, κρατωντας πλακατ με τιτλους οπως "Που ειναι ο Αλεξ". Ο απολυτος εμπαιγμος και η γελοιοποιηση μιας μανας, προκειμενου να θυσαυρισουν καποιοι.

Το γελοιον του πραγματος συνεχιζεται εδω και λιγες μερες απο τις δικαστικες αιθουσες. Η καταθεση του ενος μαρτυρα αναιρει αυτη του αλλου. Φανταζει σαν ενας μακρυς δρομος διχως τελειωμο. Και για αυτην την κατασταση, εχει φορτωσει αγρια ο Ταλας.

Keine Kommentare: