Donnerstag, 18. November 2010

ΟΙ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΤΩΝ ΠΡΟΠΥΛΑΙΩΝ.

Γραφω το κειμενο αυτο, με κινδυνο να μου αποδωθουν χαρακτηρισμοι που που δεν ανταποκρινονται στην πραγματικοτητα και το προσωπο μου. Καποια πραγματα ομως πρεπει να ειπωθουν.


Στην αρχη της εβδομαδας εγιναν συγκεντρωσεις ανθρωπων που εχουν ασπαστει το Ισλαμ σε δημοσιους χωρους της Αθηνας, οπως πλατειες. Η μεγαλυτερη εμφαση δωθηκε στο γεγονος, οτι η πολυπληθεστερη συγκεντρωση εγινε στο κεντρο της Αθηνας νωρις το πρωι και μαλιστα μπροστα στον χωρο των Προπυλαιων, στο κτηριο της Ακαδημιας των Αθηνων, μεταξυ Πανεπιστημιου και Εθνικης Βιβλιοθηκης. Οι μουσουλμανικης καταγωγης και θρησκευματος προσευχοντες γιορταζαν την θυσια του Αβρααμ, ο οποιος θεωρειται επισης προφητης για το Ισλαμ. Η γιορτη αυτη, το Μπαιραμ, δευτερη σε σπουδαιοτητα, μετα το Ραμαζαν, θελει τους πιστους να προσευχονται σε ανοιχτους χωρους. Αμα την τελεση της προσευχης, θυσιαζουν ζωα.






Καποιες παρατηρησεις επ' αυτους εξ' οσων δημοσιευτηκαν τα τελευταια 24ωρα:


1. Οι νομοι της χωρας επιτρεπουν την ανεξιθρησκεια, ασχετα εαν η επισημη θρησκεια του ελληνικου κρατους ειναι ο ορθοδοξος Χριστιανισμος. Και φυσικα μπορει ο καθενας να κινειται ελευθερα στην πολη, αρκει να μην προκαλει με την συμπεριφορα του η' με αλλους ειδους εκφρασεις και πραξεις, το κοινο αισθημα. Στην περιπτωση των πιστων, ειπωθηκε οτι δεν ειχαν λαβει αδεια για να προσευχηθουν σε δημοσιους χωρους απο τους αρμοδιους κρατικους φορεις, οπως προβλεπουν οι νομοι. Παρα ταυτα, εκαναν αυτο που ηθελαν, χωρις να τους εμποδισει κανεις.


2. Ακομα ποιο παραλογο ειναι το γεγονος, οτι για την τελεση μιας πραξης θρησκευτικου χαρακτηρα επελεγησαν τα Προπυλαια, χωρος εμπροσθεν της Ακαδημιας, που αντιπροσωπευει μεν την ελευθερια της εκφρασης και της σκεψης, ειναι ομως κυριως συνδεδεμενος ως χωρος με την επιστημη και οχι με την θρησκεια. Τα τελευταια χρονια ωστοσο, ο χωρος αυτος εχει γινει πεδιο συναντησης διαφορων πολιτικων παραταξεων, αφετηρια απεργιων, εδρα συναυλιων και αντρο μικροπωλητων. Ολα αυτα ειναι πραγματα που δεν θα επρεπε να υπαρχουν στην περιοχη αυτη. Και ομως, ειναι παροντα.


3. Η ενεργεια αυτη απεδειξε για αλλη μια φορα οτι οι κρατικοι μηχανισμοι αδυνατουν να λειτουργησουν. Για αλλη μια φορα το ελληνικο κρατος καθησε στην καρεκλα του εκβιαζομενου και θυματος. Αναρωτιεται κανεις, εαν υπαρχουν καποιοι πισω απο αυτους τους ανθρωπους που διοργανωσαν την δημοσια προσευχη στα Προπυλαια και τις υπολοιπες πλατειες του κεντρου των Αθηνων και που αποσκοπουν. Τα μελη των μουσουλμανικων κοινοτητων προσπαθουν με καθε τροπο να αποδειξουν οτι πρεπει να χτιστει τζαμι εδω και τωρα στην Αθηνα. Πριν απο εβδομαδες, ο προεδρος τους ειχε φερει ως επιχειρημα, οτι τα χιλιαδες παρανομα τζαμια που λειτουργουν στα υπογεια μαγαζιων και πολυκατοικιων της Αθηνας θα μπορουσαν να λειτουργησουν ως γιαφκες φονταμενταλιστων, αφου ουτε εκεινος ξερει ποιος μπαινοβγαινει για να τα ελεγξει και να αποτρεψει τον προσυλητισμο των νεων μουσουλμανων προς τον ριζοσπαστικο φανατισμο. Κανενας ομως απο αυτους τους κυριους και τις κυριες, που εχουν την απαιτηση να χτιστει τζαμι, δεν μας λενε, με τι και ποιων τα χρηματα θα γινει;



4. Πριν απο εβδομαδες, ο αναπληρωτης υπουργος Αμυνας ειχε πει κατι στη Βουλη για την δημιουργια τζαμιου στο Βοτανικο... με χρηματα του ελληνικου κρατους. Του καταχρεωμενου με δις. ευρω ελληνικου κρατους, συμπληρωνω εγω. Του κρατους που εδω και λιγες μερες ξαναβγηκε παγανια στην Ε. Ε. και με μπροσταρη τον πρωθυπουργο του, ο οποιος μετα την... νικη των δικων του υποψηφιων στις περιφερειακες και δημοτικες εκλογες την ειδε και προστατης των υπολοιπων χρεωμενων κρατων της Ε. Ε. Δηλαδη δεν μας φτανουν ολα αυτα, δεν μας φτανουν οι χαμηλοι μισθοι και συνταξεις που θα χαμηλωσουν κι αλλο, συμφωνα με τις απαιτησεις της τροικας (κυρια Κατσελη, να διαβαζετε και τα μικρα γραμματα στις κατω σειρες πριν υπογραφετε οτι να' ναι), δεν μας φτανουν τα ακριβα προιοντα, οι λογαριασμοι και οι φοροι, που θα ακριβηνουν κι αλλο, για να παει κανα φραγκο στα κρατικα ταμεια, θα πρεπει να πληρωσουμε και εξτρα για να εχουν καποιοι το τζαμι τους!


5. Οπως εγραψα παραπανω, δεν θελω να προσβαλλω κανεναν, και ελπιζω να μην παρεξηγηθει κανενας με τα γραφομενα μου αυτα, αλλα ποσοι ελληνες πολιτες που ζουν στην Αθηνα ειναι μουσουλμανοι το θρησκευμα; Ολοι αυτοι που συμμετειχαν στην προσευχη των Προπυλαιων τις προαλλες, ολοι αυτοι που συμμετειχαν στις προσευχες της πλατειας Κοτζια πριν απο λιγους μηνες, ειναι μονιμοι μεταναστες; Γνωριζουν ελληνικα, εργαζονται, σπουδαζουν, τι κανουν τελος παντων; Ολες οι αλλες θρησκειες, οι καθολικοι, οι εβραιοι, οι ινδουιστες, οι βουδιστες, εχουν μεν τους δικους τους χωρους λατρειας, εγερμενους ομως με δικα τους χρηματα. Ο ελληνας φορολογουμενος δεν επιθυμει να συνδραμει, επομενως, γιατι δεν βαζουν λεφτα οι μουσουλμανικες οργανωσεις η' ακομα καλυτερα, γιατι δεν απευθυνονται οι μεταναστες μουσουλμανιου θρησκευματος στις πρεσβειες των χωρων τους για να τους βοηθησουν; Το ελληνικο κρατος δεν μπορει να στηριξει τους ιδιους τους πολιτες του, δεν μπορει να παρει μετρα για να αρθει το προβλημα της λαθρομεταναστευσης και να δωθουν ευκαιριες στους ηδη μονιμους μεταναστες και θα πρεπει να βαλει το χερι στην τσεπη για θεματα, τα οποια υποκεινται στην δικαιοδοσια των εκαστοτε θρησκευτικων κοινοτητων; Για ποιο λογο;


Αν παντως γινει τζαμι στην Αθηνα, συμφωνω με αυτους που λενε οτι ειναι καλυτερα να γινει στα βορεια προαστια. Ετσι θα αποσυμφορηθει και το ηδη βεβαρημενο κεντρο...


Keine Kommentare: