Montag, 22. Januar 2018

ΡΕΚΒΙΕΜ.



 Ηλθε κι απηλθε και αυτη η εορταστικη σαιζον. Μπηκαμε στο 2018. Οκτω (8) χρονια (οικονομικη) κρίση. Οι μισθοι και συνταξεις ολο και λιγοστευουν, οι τιμες και οι φοροι ολο και αυξανονται. Η πρωτευουσα ολο και μαραζωνει. Οι πλατειες και οι δρομοι της καταντησαν ασυλο βασανισμενων ψυχων απο ολα τα μηκη και πλατη της γης. Σαν να ξεβραστηκαν μονομιας και δεν μπορουν να πανε παραπερα, αν και το θελουν. 

 Ανθρωποι νεας ηλικιας που δεν ξερουν να μιλησουν ελληνικα, προσπαθουν να πουν παραφωνα τα καλαντα, ελπιζοντας να βγαλουν λιγες πενταροδεκαρες. Το εχουν δει σαν εργασια. Αλλοι παλι το βρισκουν διασκεδαστικο να κρατανε την ελληνικη σημαια, μολονοτι ουτε ξερουν ουτε ενδιαφερονται να μαθουν την ιστορια της και το τι συμβολιζει. Περπατωντας παραμονες Πρωτοχρονιας στις κεντρικες πλατειες Συνταγματος, Ομονοιας, Μοναστηρακιου, εχεις την εντυπωση οτι δεν βρισκεσαι στην Αθηνα, αλλα σε μια εντελως ξενη χωρα καπου στα βαθη της Ανατολης. Κανεις δεν μιλαει την γλωσσα σου. Περιτριγυριζεσαι απο ξεμπαρκους που εχουν κολλησει εδω, γιατι δεν μπορουν να φυγουν.

 Στα ελληνικα σχολεια μαθαινεις οτι τα παιδακια της τελευταιας ταξης του δημοτικου αναγκαζονται να μαθουν και δευτερη ξενη γλωσσα. Τα ελληνικα των περισσοτερων εξ αυτων ειναι κακιστα και ανορθογραφα. Απαγορευεται λενε να διορθωνουν δασκαλοι και δασκαλες γραπτα - η ορθογραφια εχει καταργηθει. Σε ενα τετοιο συστημα, που ουτε τα ελληνακια δεν μαθαινουν την γλωσσα τους, πως θα την μαθουν τα ξενα παιδακια; Εδω οι Κυπριες διαγωνιζομενες σε καλλιστεια δεν γνωριζαν την ιστορια της πατριδας τους, τα σκυλοτραγουδα ομως τα ξερουν ολα απ΄ εξω κι ανακατωτα! Και μολις ακουσουν τσιφτεντελια σηκωνονται πανω κι αρχιζουν τα κουνηματα!

 Αυτη ειναι η νεωτερη γενια - η γενια των παιδιων της κρισης. Παιδιων μεγαλωμενα μεσα στο αγχος και την παρανοια, που παιζουν ηλεκτρονικα παιχνιδια σε υπερσυγχρονα tablets και smartphones, που βλεπουν σχεδον 20 ωρες καθημερινα τηλεοραση. Αδιαφορουν για τα παντα, δεν κανουν ονειρα για το αυριο - και πως να κανουν οταν ζουν αυτην την κατασταση; Αφου και τα ιδια αισθανονται πως οτι και να γινει, δεν εχουν να κερδισουν και τιποτε.

 Και συ βολοδερνεις αναμεσα σε ολα αυτα, γραφοντα και αναγνωστη, ξεμπαρκος μεταξυ ξεμπαρκων, μην γνωριζοντας ουτε ποιος φταιει, ουτε πως μπορει να βελτιωθει η κατασταση. Οι μεν λενε οτι φταινε οι ξενοι, οι απ΄ εξω, οι δε οτι φταιμε εμεις, οι πολιτικοι μας κτλ.

 Οσον αφορα τα πολιτικα, τις τελευταιες βδομαδες καποιοι εχουν παθει κατι και επανασχολουνται με το γειτονικο κρατιδιο της ΠΓΔΜ. Οι νεοι πολιτικοι του κρατιδιου αυτου δειχνουν συμπαθεις και διπλωματικοι. Πολλα εχουν ωστοσο γραφει και λεχθει για αυτο το ζητημα στον εγχωριο τυπο. Δυστυχως δεν προβαλλονται οι αποψεις των πλεον αρμοδιων, οπως ειναι οι ιστορικοι και οι αρχαιολογοι.  Ας πανε να το ονομασουν "Ψευδο-Μακεδονια" (Pseudo-Macedonja/ Fake-Macedonja) μπας και τελειωνουμε!

 Ο καποιος αυτοφωτος Ζουραρις παραιτηθηκε απο υφυπουργος Παιδειας - οχι οτι και παρηγαγε εργο ενοσω ειχε την θεση. Μια χαρα τα τσεπωσε κι αυτος - μετα τον σαλο που προεκυψε οταν εξεβρισε οπαδους ποδοσφαιρικων ομαδων. Βεβαια οταν αυτοι οι οπαδοι αλληλοβριζονται δεν τρεχει τιποτε!

 Στην Γερμανια φαινεται οτι η Μερκελ των Χριστιανοδημοκρατων τα βρηκε με τον Σουλτς των Σοσιαλδημοκρατων και θα προσπαθησουν να δημιουργησουν μια μεγαλη κυβερνηση συνασπισμου πριν τον ερχομο της επομενης εορταστικης περιοδου του Πασχα, το οποιο φετος πεφτει αρχες Απριλιου.  

 Η αρχη της νεας χρονιας συνεπεσε με το τελος της περιεργης σχεσης με την E. Απο την μερια της φαινεται οτι η σχεση ειχε ληξει μηνες πριν - απλα ο Ταλας δεν το ειχε συνειδητοποιησει. Ειχε παντα την ελπιδα να συνεχιστει. Κριμα. Υπερισχυσαν ο εγωισμος και ο οπορτουνισμος της. Το υπερφιαλο στοιχειο και ολα τα αλλα αρνητικα του χαρακτηρα της. Ξεροκεφαλη οπως ειναι, δεν θελησε να κλεισει το προηγουμενο (ψευτο)αισθηματικο κεφαλαιο και να προχωρησει στην ζωη της. 

 Η Ε. Η Σ. Η N. Ολες τους τελικα εδωσαν προτεραιοτητα στις υπερμετρες φιλοδοξιες τους. Το προβλημα τους ηταν ο Ταλας. Ολοι αλλοι δηλαδη που τις περιτριγυριζαν ησαν αθωες περιστερες και αποζητουσαν πλατωνικα αισθηματα. Πφφφ!!! Ανοησιες! Οι σχεσεις σημερα, φιλικες και ερωτικες, εχουν γινει σαν τα "talent shows" της trash-tv. Πας για φιγουρα, δειχνεις περιτυλιγμα. Δεν υπαρχει αλτρουισμος, δεν υπαρχει αλληλεγγυη. Δεν υπαρχει αγαπη. Μαλλον δεν πρεπει να υπηρξε ποτε. Εφευρεση ρομαντικων και ποιητων ειναι, για να δικαιολογησουν το σεξ. Και το συμφερον. Ουτε φεμινισμος υπαρχει, ειναι ενα ψεμα, μια εφευρεση καποιων για οπορτουνιστικους λογους. Δεν υπαρχει φλερτ, δεν ενδιαφερεται κανενας. Οι μεν ανδρες φοβουνται να μιλησουν. Φοβουνται μη φανε καμια χυλοπιτα. Προτιμουν την ασφαλεια των γνωριμιων μεσω τριτων. Οσοι δεν φοβουνται ή δεν ειναι απογοητευμενοι, το πανε δια της πλαγιας οδου - φιγουρα και παρλα. Πουλανε αερα κοπανιστο. Οι δε γυναικες την εχουν δει ολες, απο την καλυτερη εως την χειροτερη σε εμφανιση, μοντελα και ντιβες. Νομιζουν πως τα ξερουν ολα. Λενε αλλα και κανουν αλλα: Λενε οτι θελουν τους ανδρες που δεν μιλουν πολυ για τον εαυτο τους και πανε με τους φλυαρους και τους φιγουρατζηδες. Και τους μαμακηδες. Δεν νοιαζεται καμια τους εαν αγωνιζεσαι, θελουν να εχεις ηδη στρωμενη δουλεια κτλ. Την ανεση τους και το συμφερον τους δηλαδη. Δεν εχει νοημα να μιλησεις καν, αν δεν τους δειξεις ΑΦΜ πρωτα. Οπορτουνισμος καραμπινατος.

 Αυτος ειναι ο (νεος) κοσμος. Οποιος θελει, παιρνει. Οποιος δεν θελει, αποσυρεται.  

Keine Kommentare: